En halv time i haven

09-04-2017

og så kan fortsættelsen næsten kun være: og det er der så ikke mere! 

04-04-2017

Jeg har kun været væk i en lille uges tid, men hold da op, hvor er der sket meget på de par dage, og hvor er jeg da kommet bag efter. Roserne skal først klippes, når Forsythiaen blomstrer, og det gjorde den ikke for en ugen siden, men NU! Så jeg måtte i gang med saksen, hele vejen rundt om huset og igennem alle roserne, høje tid. Imens kunne jeg så nyde alle forårsblomsterne og de andre forårstegn, der var dukket op, mens jeg havde været væk, de botaniske tulipaner, det blå bed under Paradisæbletræet, Skillaer og Balkananemoner, påskeliljer og andre narcisser, de små spæde blade, som kastanjen allerede har foldet ud ligesom der også er spæde grønne blade på Oaradisæbletræet.

26-03-2017

"Der er forår. Alting klippes ned.

Der beskæres i buskadser og budgetter."

Og forår er nu en gang den allerbedste årstid. Når man kan komme i haven igen. I dag blev det til flere halve timer, hvor solen skinnede, og fuglene fløjtede, alt imens temperaturen sneg sig op over 10 grader. Så lige i solen og lidt i læ for den stille vind blev det helt varmt at gå og klippe og kradse. Alle mine Klematis fik en omgang, de var allerede begyndt at skyde helt vildt, så det var på høje tid. Bonderosen blev befriet for de gamle blade og stængler og står nu fint og lufter de røde skud. Imens kunne jeg så glæde mig over, at de første påskeliljer er sprunget ud. Jeg havde også forskellige planter, der skulle i potter, det frister jo altid at komme en tur i plantecentret. Og så kan jeg ellers bare fortsætte med de andre vækster rundt om huset, det pynter altid gevaldigt at få "beskåret i buskadser og budgetter". 

14-03-2017

Det blev til mere end en halv time, og det var vel heller ikke rigtigt "haven", men ude var det, og det handlede også om blomster, da jeg brugte en del af det gode (men kolde) vejr i weekenden på at Få ryddet de sidste julerester væk rundt om huset og i stedet få plantet de første stedmoderplanter. Det skal helst gøres her midt i marts, de kan godt tåle let frost, og det er så dejligt at komme hjem til flotte krukker med farvestrålende blomster. De flotte gæslinger, som kom med hjem fra Fejø, blev brugt til at pynte ekstra i krukkerne. Og så dukkkkede der også en anden lille gæsling frem af gemmerne (genbrugsmetalfugl fra Zimbabwe, købt i Fait Trade butikken)