En halv time i haven

02-05-2017

Det er en hård kamp at få etableret magnolien i haven. Den blev plantet for nu efterhånden en del år siden, men det kniber gevaldigt at få den rigtigt i gang. Måske er det voksestedet, der er forkert? Men i år er faktisk det bedste, jeg har set, tre store grene med i alt 10 blomster. Men hvis den havde opført sig, som jeg havde planlagt, så havde jeg nu et pænt stort tidligt blomstrende tulipantræ ovre ved legehuset! 

Hvorfor netop tulipantræ? Jeg tror måske nok, der er forskel på disse to planter. Men for mig er det er dejligt forårstegn. Da jeg var barn, gik vores første sejltur i foråret altid op til Guldborg, og der var to sikre forårstegn, som vi skulle i land for at finde. Den ene var .. Ude i skoven. Den anden var oppe i byen, hvor der var en have med et kæmpe stort tulipantræ, sådan kaldte min Mor det? Det bar så flot, jeg forelskede mig i disse blomster og havde også det i tankerne, da jeg plantede mit eget. Mange år senere forærede vi min Mor og Far en magnolie til deres have til deres 40 års bryllupsdag, og den var meget stor og flot, da vi solgte min Mors hus, efter hendes død. Så det er altså disse træer, jeg har haft i  tankerne, men måske jeg kan nå det endnu med det jeg har i haven.

29-04-2017

Jeg vil gerne dyrke mine egne krydderurter, purløg, persille (både krus- og bredbladet), dild, det giver jo sig selv, næsten. Men så kommer oregano, timian, salvie, rosmarin, de skal plantes og passes. Dertil fik jeg for et par år siden et højbed, så jeg kunne styre planterne. Men nu skal der prøves noget nyt, nemlig koriander. De havde masser af disse planter i plantecentret forleden, så jeg købte to planter. Den medfølgende lille tag fortæller, at de kan plantes i al slags jord(?), og at de gerne vil have fuld sol. Lige nu minder planten om bredbladet persille, så den virker lidt sart. Men jeg håber det lykkes, det kunne være lækkert lige at hente nogle friske blade til couscoussalaten eller til den stegte fisk. 

Jeg blev også lokket til at købe en plante, der hedder Olivenurt. Den dufter rigtigt af oliven og skulle være god til drys. Bliver spændende, om jeg kan holde liv i disse nye krydderurter, som vist nok ender med at blive plantet i en stor krukke og ikke i højbedet.

Vi er også i gang med den årlige basilikumkrukke til drivhuset, men det driller godt nok, sikkert pga aprilkulden. Det er for tidligt endnu med hjemmelavet pesto. 

09-04-2017

og så kan fortsættelsen næsten kun være: og det er der så ikke mere! 

04-04-2017

Jeg har kun været væk i en lille uges tid, men hold da op, hvor er der sket meget på de par dage, og hvor er jeg da kommet bag efter. Roserne skal først klippes, når Forsythiaen blomstrer, og det gjorde den ikke for en ugen siden, men NU! Så jeg måtte i gang med saksen, hele vejen rundt om huset og igennem alle roserne, høje tid. Imens kunne jeg så nyde alle forårsblomsterne og de andre forårstegn, der var dukket op, mens jeg havde været væk, de botaniske tulipaner, det blå bed under Paradisæbletræet, Skillaer og Balkananemoner, påskeliljer og andre narcisser, de små spæde blade, som kastanjen allerede har foldet ud ligesom der også er spæde grønne blade på Oaradisæbletræet.