En halv time i haven

29-04-2017

Jeg vil gerne dyrke mine egne krydderurter, purløg, persille (både krus- og bredbladet), dild, det giver jo sig selv, næsten. Men så kommer oregano, timian, salvie, rosmarin, de skal plantes og passes. Dertil fik jeg for et par år siden et højbed, så jeg kunne styre planterne. Men nu skal der prøves noget nyt, nemlig koriander. De havde masser af disse planter i plantecentret forleden, så jeg købte to planter. Den medfølgende lille tag fortæller, at de kan plantes i al slags jord(?), og at de gerne vil have fuld sol. Lige nu minder planten om bredbladet persille, så den virker lidt sart. Men jeg håber det lykkes, det kunne være lækkert lige at hente nogle friske blade til couscoussalaten eller til den stegte fisk. 

Jeg blev også lokket til at købe en plante, der hedder Olivenurt. Den dufter rigtigt af oliven og skulle være god til drys. Bliver spændende, om jeg kan holde liv i disse nye krydderurter, som vist nok ender med at blive plantet i en stor krukke og ikke i højbedet.

Vi er også i gang med den årlige basilikumkrukke til drivhuset, men det driller godt nok, sikkert pga aprilkulden. Det er for tidligt endnu med hjemmelavet pesto. 

09-04-2017

og så kan fortsættelsen næsten kun være: og det er der så ikke mere! 

04-04-2017

Jeg har kun været væk i en lille uges tid, men hold da op, hvor er der sket meget på de par dage, og hvor er jeg da kommet bag efter. Roserne skal først klippes, når Forsythiaen blomstrer, og det gjorde den ikke for en ugen siden, men NU! Så jeg måtte i gang med saksen, hele vejen rundt om huset og igennem alle roserne, høje tid. Imens kunne jeg så nyde alle forårsblomsterne og de andre forårstegn, der var dukket op, mens jeg havde været væk, de botaniske tulipaner, det blå bed under Paradisæbletræet, Skillaer og Balkananemoner, påskeliljer og andre narcisser, de små spæde blade, som kastanjen allerede har foldet ud ligesom der også er spæde grønne blade på Oaradisæbletræet.

26-03-2017

"Der er forår. Alting klippes ned.

Der beskæres i buskadser og budgetter."

Og forår er nu en gang den allerbedste årstid. Når man kan komme i haven igen. I dag blev det til flere halve timer, hvor solen skinnede, og fuglene fløjtede, alt imens temperaturen sneg sig op over 10 grader. Så lige i solen og lidt i læ for den stille vind blev det helt varmt at gå og klippe og kradse. Alle mine Klematis fik en omgang, de var allerede begyndt at skyde helt vildt, så det var på høje tid. Bonderosen blev befriet for de gamle blade og stængler og står nu fint og lufter de røde skud. Imens kunne jeg så glæde mig over, at de første påskeliljer er sprunget ud. Jeg havde også forskellige planter, der skulle i potter, det frister jo altid at komme en tur i plantecentret. Og så kan jeg ellers bare fortsætte med de andre vækster rundt om huset, det pynter altid gevaldigt at få "beskåret i buskadser og budgetter".