En halv time i haven

09-04-2019

Sidste år havde vi stor glæde af vores jordbærplanter i de store krukker på terrassen foran huset. Det var dog helt tilfældigt, det der med jordbærplanter i krukker, men i år er de blevet ryddet, har fået ny jord, og der er blevet indkøbt nye planter, flere forskellige slags faktisk. Så nu venter den søde ventetid, friske jordbær hvornår?

09-04-2019

Efter en uge med nærmest sommertemperaturer er alting sparket i gang. Jeg har på fornemmelsen, at jeg bare lige skal dreje en omgang, så er paradisæbletræet sprunget ud, de først tulipaner næsten fremme, kastanjen ved at folde sine blade ud, så man nærmest kan optage en video af det. Men til gengæld forsvinder noget af det lige så hurtigt, fx er scillaerne allerede færdige. Den halve time blev til en time i dag, og bliver sikkert forlænget i eftermiddag også. Der er meget at klippe og luge i. Men også nyde. Prøv lige at se påskeklokkerne, de er så flotte! Desværre er de ikke så nemme at tage ind, måske jeg kan finde nogle gode rød herom.  

PS Har kigget på Ide-Nyts hjemmeside, som anbefaler at ridse stilken, stille dem i dybt vand, og i øvrigt langsomt lade dem aklimatisere sig til den varme stue. Jeg prøver! 

08-04-2019

Det er så et år siden, at jeg har været i haven, hvis man skal tro disse opslag. Sådan forholder det sig nu ikke. Men de halve timer har taget deres begyndelse for et stykke tid siden, blot skal vejret være ordentligt, for at jeg kan lave lidt deruden. Klippe roser og lavendler og klematis, tømme krukker så de er klar til nye planter, og i går fik vi beskåret buksbomhækken mellem terrassen og græsplænen. Det skulle vi have gjort allerede sidste, men kom for sent, så min andel i år har været "at plage" om at få det gjort. Og nøj, hvor har det pyntet! Og ellers bruger jeg gerne den halve time på bare at nyde alt det, der vælter op af jorden, hver dag noget nyt. Det blå bed (billedet) omkring paradisæbletræet er så flot med Balkananemoner og scillaer. I går opdagede jeg, at bonderosen ude foran havde store knopper, som nærmest var ved at springe ud, det er da lidt dristigt af den plante, synes jeg. 

03-04-2018

Når sneen endelig forsvinder, og temperaturen kryber bare lidt deropaf sammen med det tiltagende lys, ja, så må man bare ud i haven. Det er dog ikke det store, jeg kan udrette - endnu, men jeg piller lidt rundt omkring, saksen er parat til alt det tørre, der skal klippes af. Men foreløbig er det blevet til at plante nogle krukker til med stedmoderplanter. Og dem havde jeg pludselig rigeligt af, idet jeg måtte opgive at plante på kirkegården lige før påske - torden var dybfrossen og umulig at grave i, så jeg tog alle blomsterne med hjem igen og har altså nu plantet dem i mine egne krukker. Bla har jeg fundet min Mormors gamle dejfad frem til at plante i, det er nu ikke så velegnet fordi det er svært at lave dræn i, og når det står ude på havebordet fyldes det hurtigt med vand. 

19-06-2017

Der er altid noget at lave, og som oftest rækker en halv time ikke til meget. Men der SKAL være tid til at nyde haven også, og det bliver der også! I øjeblikket blomstrer alle roserne første gang, lyserøde, mørkerøde, hvide, gule, de er bare så flotte. De nederste grene er lidt bidt i, det kan jeg takke rådyrene for, men da de fleste af roserne er store og går i vejret, bliver der nok til begge parter. Og i dag har jeg hentet de første jordbær fra vores nye eksperiment. I de tre store krukker, der står foran huset, har vi plantet i alt 6 jordbærplanterne, som altså bærer nu. De lækreste fine jordbær, som har en god smag. De blev købt en travl lørdag, og der var ikke artsbetegnelse på Bakken, men jeg er heldig, de har den gode lidt syrlige jordbærsmag, som jeg så godt kan lide. Men når det gælder jordbær med fløde, jordbærgrød og jordbærsyltetøj, så tyr vi som sædvanlig til Jordbær-Charlotte, det er nu engang nemmere end at have en hel jordbærhave herhjemme selv.