29-04-2017

Krydderurter

Jeg vil gerne dyrke mine egne krydderurter, purløg, persille (både krus- og bredbladet), dild, det giver jo sig selv, næsten. Men så kommer oregano, timian, salvie, rosmarin, de skal plantes og passes. Dertil fik jeg for et par år siden et højbed, så jeg kunne styre planterne. Men nu skal der prøves noget nyt, nemlig koriander. De havde masser af disse planter i plantecentret forleden, så jeg købte to planter. Den medfølgende lille tag fortæller, at de kan plantes i al slags jord(?), og at de gerne vil have fuld sol. Lige nu minder planten om bredbladet persille, så den virker lidt sart. Men jeg håber det lykkes, det kunne være lækkert lige at hente nogle friske blade til couscoussalaten eller til den stegte fisk. 

Jeg blev også lokket til at købe en plante, der hedder Olivenurt. Den dufter rigtigt af oliven og skulle være god til drys. Bliver spændende, om jeg kan holde liv i disse nye krydderurter, som vist nok ender med at blive plantet i en stor krukke og ikke i højbedet.

Vi er også i gang med den årlige basilikumkrukke til drivhuset, men det driller godt nok, sikkert pga aprilkulden. Det er for tidligt endnu med hjemmelavet pesto.