Klippe-klistre-dage

Der går tit klippe-klistre i det, når børnene er her. Vi har en kasse med  pap og papir og farver og sakse og forskellige småting til at pynte med. Og så får de lov til at rustere, som de har lyst til. Da Simon var på decemberbesøg, brugte han og jeg en middagsstund, hvor Sarah skulle sove, til at lave noget fint julepynt. Og han er bare så kreativ, sidder fint stille med tingene og finder på, tegner og farver og klipper og klistrer. Lige her fik Ninjago (bemærk hans udklædning) lavet et monster med mange øjne og hår og øjenbryn osv og et juletræ med grene, for de skulle bære de fine julekugler, som han også lavede. Og da Sarah havde sovet, fik vi alle fire kaffe og saftevand og nybagte æbleskiver, som Mor havde lavet om formiddagen. En rigtig hyggelig decemberdag!

Den 11. december

Så er morgenbordet dækket, kalenderlyset tændt - OG den lille kalenderpakke ligger parat til at blive åbnet. En lille hyggestund, hvor jeg også kan tænke alle de gode dage vi havde sammen med børnene i starten af måneden...

PS Indholdet i posen var et fint lille juletræ med glimmer, og gaven i dag var lavet af Malthe!

Hvad venter de på?

Vi er på juletur til København og vælger at parkere i kælderen under Israels Plads. Og dernede var en reserveret parkeringsplads! Rød løber, VIP-snore og standere. Der var også flot pynt langs p-pladsen, og så sad der et skilt med JULEMANDEN. P-pladsen var reserveret til Julemandens kane, og selvom det kun er den 4. december tager børnene opstilling og giver sig til at vente. Han må jo komme på et tidspunkt. 

10. december

H. C. Andersen-julemarkedet på Kultorvet i København

Så er alle vores dejlige småbørn taget hjem igen, efter at have glædet os med julestemninger i huset i den forløbne uge. Det har været hverdag, så der er også blevet skovet og leveret  juletræer, og det har både Malthe og Simon hjulpet med til. Og næste år går ældstebarnet i skole, og så kan man jo ikke bare sådan tage et par fridage, vel? 

6. december

Fine ting på morgenbordet, et helt nissesangkor. I morgen skal Simon hjælpe mig med at pakke ud! 

6. december

Vi skal prøve noget nyt i år, to af holdene skal holde jul med deres farfar/farmor, så vi har aftalt, at de skal have gaverne med nu i dag, hvor vi skal til familiefødselsdag alle sammen. Men det betyder så, at min stue så sådan her ud i går aftes! Jeg tror, der er styr på det...

5. december

Malthe og Alberte bager pebernødder, de husker at lave et glas med smagsprøver til deres Far og Mor.

Så blev julen kickstartet med små nisser på besøg, som har bagt og pakket julestads ud og fordelt drillenisser over hele huset. Og ikke mindst "indviet" pakkekalenderen ude i gangen. Og så fik vi startet hele sættet af julekalendere på tv, de tidspunkter skal jo ligge på rygmarven (her altså, derhjemme kan de jo "se tv når og hvor de vil").

Det har været så hyggeligt med ungerne omkring os, men hverdagen derhjemme skal jo først og fremmest passes.

Nu skal der så ryddes bare lidt op, så der er plads til næste hold nisser i morgen!

PS Glemte jeg at nævne MIN pakkekalender? Jeg har fået femte pakke i dag og nu fået ting fra alle de små nisser, så fine ting, fint pakket ind, det hygger i Mormors Hus!

1. december

Så fik jeg endelig lov, og i skæret af kalenderlyset åbnede jeg min første kalenderpakke, som var fra Simon, en fin, lille, malet ko, som nok skal hænge på en gren.

Men ellers skal dagen jo bruges til at hente den første portion nisser herned. Der er gjort klar med juledug, kalenderlys og pakkekalender. Resten skal de selv være med til at hente på loftet og pakke ud. 

1. søndag i advent

Kære alle sammen! Rigtig glædelig adventssøndag! Så tager vi hul på julemåneden, selvom vi som sædvanlig har været i gang længe (og vist også nogen af jer?). Vi tyvstartede lidt i går, fik æbleskiver til kaffen mens vi tændte det første lys i adventskransen. I dag er arbjedsdag for os begge to, så vi legede bare søndag i går i stedet for. I dag har jeg så udsigt til Nakskovs smukke julebelysning, de høje stativer til sommerblomster er blevet udstyret med lyskugle i stedet og står og lyser så fint. Og med jævne mellemrum kører det lille tog forbi butikken, endnu er det ikke overbelagt, men måske kommer der  lidt flere børn senere på dagen... Det er også så frygteligt koldt, at det vist er bedre at blive hjemme. Men det eneste jeg mangler her er måske lidt julemusik, men så må jeg nøjes med selv at nynne lidt. Man skulle jo nødig skræmme kunder væk med sin "skønsang".

Hav nu en dejlig søndag alle sammen!

PS Jeg glæder mig jo vildt meget til i morgen, kan nogen regne ud hvorfor? I går foreslog jeg, at jeg bare sådan lige kunne finde nr. 1 pakken frem og lægge den parat. Nix, han var lige så streng som den lille pige i skrabelodkalenderreklamen.... Hm, så må jeg jo bare vente!