Decemberbreve 2013

18-12-2013

Så fik jeg skrevet alle julebrevene og sendt dem. Det er en god stund, når jeg sætter mig for at skrive til gamle venner og familie, som vi ofte for nogles vedkommende kun er i kontakt med til jul. Og der blev sat fine Jette Frølich-vinterfrimærker og flotte julemærker, som ligner gamle glansbilleder, på alle brevene. 

Og se så her, hvordan der lige nu ser ud i stuen, alle julegaverne står færdigpakkede og venter på at blive delt ud til store og små børn!

Nogle gaver er dog allerede delt ud eller sendt af sted, dem der skulle over Storebælt kom af sted for et par weekender siden. Og så har vi givet vores "boxing day"-gaver væk nu. Det er den gamle skik med at påskønne fx bude med en lille gave til jul. Boxing Day er et engelsk fænomen, idet det der er 2. juledag, der bliver kaldt sådan, fordi man i gamle dage lagde en skilling i en æske til mælkemand og postbud m. fl.

Hjemme i Nykøbing havde vi også en slags Boxing Day, idet 2. juledag var "hverdag", forstået på den måde, at der kom mælkemand og postbud, og de kom som regel ind og fik kaffe den dag.

Nu gør jeg det sådan, at de bude der kommer her, får fx en æske chokoleda en af de sidste dage før jul. Det er kun postmand og skraldemand, der kommer nu, så det er en hurtig omgang, men hvis avisbudet kom helt herhjem, fik han selvfølgelig også. Jeg kan godt lide den gamle skik og vil gerne holde den i live.

17-12-2013

1968, altså. Hvordan mon jul var på det tidspunkt, da Mormor var en ung gymnasieelev på bare 18 år? Ja, det kan man lige nu se lidt af på Alt for Damernes hjemmeside. Der har de et gammelt nummer af bladet, hvor man kan se, hvad der var moderne dengang. Hvad jeg fik i julegave? Ja, det kan jeg faktisk huske, for det var den specielle jul, da jeg fik Frk Jensens kogebog og strygejern og strygebræt! Jeg vidste jo, at jeg skulle flytte hjemmefra den kommende sommer efter studentereksamen, så det var praktiske ting, jeg ønskede mig til jul. Jeg kan ikke huske, om jeg også fik nogle sjove gaver, men med disse var jeg da et lille stykke på vej til en selvstændig tilværelse I Vordingborg. Og Frk. Jensens kogebog er den selvsamme, jeg stadig har og som efterhånden er slidt til laser. 

Jeg har sat et af billederne fra Alt ind her. 

15-12-2013

Så tænder vi tre lys i kvæld

for længsel, håb og glæde.

det står og skinner for sig selv

og os, som er til stede.

så tænder vi tre lys i kvæld

for længsel, håb og glæde.

Godmorgen - og glædelig tredje adventssøndag. Jeg håber virkelig, at I har tid tid at nyde dagen med de juleforberedelser, som I nu engang synes er vigtige. Nyd jer selv og hinanden! 

På billedet, som er fra sidste weekend, hjælper Alberte og Malthe med at pakke julestads ud. Her er det julekrybben, som bliver sat på plads, mens vi repeterer de gode historier.

13-12-2013

Luciadag i dag, desværre får jeg nok ikke lejlighed til at opleve Luciaoptog, med mindre jeg kan fange et lille glimt i aften på tv, de plejer gerne at finde nogle fine billeder.

Men jeg ved én i familien, som har haft en stor dag, for Malthe har nemlig gået Lucia sammen med de andre store børn i hans børnehave. Klokken lidt over syv i morges, hvor det var bælgravendemørkt, mødte børn og forældre op i børnehaven, og så fik de ellers dagens oplevelse, og lillesøster var jo også blandt tilskuerne.. Malthe havde jo bare øvet sig så meget, så da han var her i weekenden og skulle fortælle naboerne om optoget, så vidste han både det hed en kjortel, det de skulle have på, og han kunne hjælpe naboen med den rigtige tekst, da de lige prøvede at synge et vers igennem, plus vise den specielle måde at gå på!. Glæder mig til at se billeder derfra.

Simon 0g Sarah var også heldige at opleve Luciasang til deres julefest i børnehaven i går aftes.

Dejlig tradition!

12-12-2013

Efter flere indkøbsture og tid foran computeren har jeg fået samling på julegaverne eller de fleste af dem i hvert fald. Nogle er købt efter ønskesedlen, mens andre er fundet på af et godt hjerte! 

Apropos ønskesedler og byttemærker (som man jo godt kunne spinde en ende over) så havde "I hegnet" i morges en tankevækkende sketch med de to søstre. Søster 1 bliver spurgt om, hvad hun ønsker sig, men hun mangler jo ikke rigtigt noget, har alle de kendte designmærker så...  Søster 1 spørger den anden, hvad de ønsker sig i julegave, men hun er meget forsigtig, angiver nogle butikker, hvor søster 1 godt kan købe det bestemte sengetøj, de gerne vil have. Søster 1 spørger så, om hun ikke bare kan finde på noget selv, men nej, det skal søster 2 i hvert fald ikke have noget af, for de gaver som søster 1 plejer at give er kiksede og kan ikke byttes så nej tak! Det ender selvfølgelig med, at søster 1 beder den anden om at sende et kontonummer, hvor hun kan sætte et beløb ind de fire gange om året, hvor søsteren og svogeren skal have gaver, så kan de selv købe.....

Man kan i øvrigt lytte til "I hegnet" på nettet.

Så nu går jeg i gang med den store indpakning af alle gaverne, så de bliver klar de til forskellige julekomsammenner, vi skal deltage i. Håber vores gaver falder i god jord!