18-12-2013

Gaver og julekort

Så fik jeg skrevet alle julebrevene og sendt dem. Det er en god stund, når jeg sætter mig for at skrive til gamle venner og familie, som vi ofte for nogles vedkommende kun er i kontakt med til jul. Og der blev sat fine Jette Frølich-vinterfrimærker og flotte julemærker, som ligner gamle glansbilleder, på alle brevene. 

Og se så her, hvordan der lige nu ser ud i stuen, alle julegaverne står færdigpakkede og venter på at blive delt ud til store og små børn!

Nogle gaver er dog allerede delt ud eller sendt af sted, dem der skulle over Storebælt kom af sted for et par weekender siden. Og så har vi givet vores "boxing day"-gaver væk nu. Det er den gamle skik med at påskønne fx bude med en lille gave til jul. Boxing Day er et engelsk fænomen, idet det der er 2. juledag, der bliver kaldt sådan, fordi man i gamle dage lagde en skilling i en æske til mælkemand og postbud m. fl.

Hjemme i Nykøbing havde vi også en slags Boxing Day, idet 2. juledag var "hverdag", forstået på den måde, at der kom mælkemand og postbud, og de kom som regel ind og fik kaffe den dag.

Nu gør jeg det sådan, at de bude der kommer her, får fx en æske chokoleda en af de sidste dage før jul. Det er kun postmand og skraldemand, der kommer nu, så det er en hurtig omgang, men hvis avisbudet kom helt herhjem, fik han selvfølgelig også. Jeg kan godt lide den gamle skik og vil gerne holde den i live.