Nye fiskeopskrifter

14-04-2013

 De gamle opskrifter med de forskellige fisk, vi fanger, er samlet i en hæfte, men der kommer jo hele tiden nye til, så de kan passende samles her.

13-04-2013

De små filetter af torsk steges tørre i smør, kun krydret med salt og peber.

Imens laves grønsagerne. Gulerødder, persillerødder, jordskokker eller hvad man har og vil bruge til det, en pose blandede, frosne grønsager kan også sagtens bruges. Grønsagerne svitses i en dyb pande i lidt smør, krydres med salt og peber og paprika, lidt madlavningsfløde og vand kommes i panden. Jeg kommer også et par skefulde smelteost i, evt. en lillebitte smule hvidløg. Når grønsagerne er færdige, serveres panden med fiskefiletterne øverst, lige overhældt med lidt af sovsen. Ris til eller evt. kartofler. God og nem måde at anvende torskefiletterne. kunne sikkert også anvendes til fx skrubbefiletter, men så ville jeg give dem noget citronsaft også.

29-03-2013

Fiskefars af ca 400 g torskekød røres med lidt salt, 1 æg tilsættes, det grønne af en porre snittes meget fint og blandes i, gansk, ganske lidt presset hvidløg. Til sidst røres farsen med lidt fløde så den har en lind, men ikke for tynd konsistens. 3 ramekiner smøres med smør og 1 spsk rejer lægges i bunden af hver form, fiskefarsen fyldes ovenpå og presses. Et lille stykke smør lægges ovenpå. Formene bages ved 200 gr i 40 minutter. Vendes ud og spises som aftensmad eller  laves i mindre forme og bruges til forret.