Bageopskrifter

Antal:

Ingredienser

400 g marcipan rives grodt ned i en skål. Blandes med reven skal af en økolimefrugt,  150 g flormelis (lidt rigelgt), 1 æggehvide.

Dejen æltes ammen og hviler i køleskabet i 1½ -2 timer.

Form dejen til kugler, som laves lidt kegleagtige. I opskriften bliver der 12-14 kugler, men jeg lavede 20 og synes at de blev rigeligt store.

Bages ved 180 g i 10-12 min til deer gyldne og færdigbagte.Afkøles helt.

Smelt 100 g hvid chokolade og dyp toppen af kagerne heri. Pynt kagerne med fx "støv" eller anden kagepynt. Skal stå koldt for at den hvide chokolade stivner rigtigt.

Opskriften er fraAlt for Damerne til nytår.

Kransekagekonfekt

Beskrivelse

Antal: 12 stk

Ingredienser

Det "påskede" ved disse muffins, er helt klart farven og den friske smag.
Ingredienser:
125 g smør
200 g rørsukker
3 æg
reven skal af 1 økoappelsin
1 drys gurkemeje (til den gule farve)
125 g mel (eller lidt mere for en fastere konsistens)
1 tsk bagepulver
½ dl appelsinsaft

Påskemuffins

Beskrivelse

Sukker og smør røres sammen.
Æggene røres i et ad gangen.
Appelsinsaft røres i.
Mel og bagepulver blandes med reven appelsinskal (jeg kommer lidt mindre end en hel appelsin i) og et drys gurkemeje, måske ½ tsk.
Dejen kommes i muffinsforme, jeg brugte de små påskenogen fra Kvickly, og der var dej til 12 forme.
Bages ved 200 gr i ca. 15 minutter.
Kan pyntes med glasur og små påskeæg.